SANATATE IDEALA TIANSHI

SANATATE LONGEVITATE DR. YOLLOK

Home | LEG MASSAGER-TIENS-TIANSHI-SANATATE-MASAJUL PICIORELOR | K.E.D.TIENS-TIANSHI(BCM) STIMULATORUL CIRCULATIEI SANGUINE,ENERGETICE | OZON TIANSHI-TIENS,OZONOTERAPIE | VENTUZE DE SANATATE TIANSHI | CENTURA MASAJ SANATATE TIANSHI | TIANSHI PRODUSE SANATATE SI APARATE | SANATATE LONGEVITATE DR. YOLLOK | TIANSHI TIENS VIDEO | VIDEO TIANSHI | QIGONG LIFE LONGEVITY | SPANISH LEARNING | LEARNING FRENCH | TRUFE CIUPERCI | 2013 COB,HOUSES IN NATURE | CONTACT | ORGON DIVERSE FRECVENTE BENEFICE | SFATURI NATURISTE | QIGONG LONGEVITY HEALTH | QIGONG YES SANATATE | LISTA PRODUSE NATURISTE SANATATE TIANSHI,APARATE,COMENZI

Sanatate & Longevitate

Dr. Yollok este vestit la ora actuală in America. In anul 1991 a fost promovat pentru acordarea premiului Nobel.

Ceea ce o să aflati din aceasta brosura vă poate schimba total părerile despre medicina actuală si astfel va poate schimba radical soarta, la fel si celor apropiati.


Textul e tradus in limba romana si tipărit de pe fonograma.

Sunt foarte bucuros ca ne-am întâlnit astăzi.

Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint-Louis. In anii 50 am inceput cu cresterea vitelor pentru carne. Daca sunteti in domeniu in ceea ce priveste cresterea si inmultirea bovinelor, atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adăugam in acest continut vitamine si minerale. Asa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piata si vândute. Noi efectuam o selectie păstrând cele mai mari cornute. Si ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginati, nu foloseam nici un fel de minerale si vitamine, insa eram tineri si doream sa trăim pana la vârsta de 100 de ani fara nici un fel de boli si neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult si l-am întrebat pe taica-meu :"Tata, spune-mi de ce nu faci si pentru noi acelasi lucru pe care-l faci pentru vite ?". Atunci tata m-a făcut sa gândesc corect, spunându-mi:"Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mănânci produse proaspete de la ferma, sper ca intelegi acest lucru? " Eu desigur n-am mai întrebat nimic pentru ca nu voiam sa mă lipsesc de prânz sau de masa de seara. Mai târziu am intrat la scoala Agricola si primind un nivel stiintific, o diploma, m-am specializat in domeniul zootehniei, culturilor de câmp si a solului. Ulterior am plecat pentru 2 ani in Africa. Acolo mi-am realizat visul din copilărie de a lucra cu Maur Parkins. Multi dintre voi il tineti minte după cartea sa. Este un om extraordinar. După 2 ani am primit o telegrama si o invitatie de a lucra la Gradina Zoologica din Saint-Louis. Institutul National al Sanatatii a oferit Grădinii Zoologice o suma in valoare de 78000 $ si ei aveau nevoie de un veterinar care sa facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturala. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit sa fac autopsii la animalele care mureau nu numai in aceasta gradina zoologica ci si in grădinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub răspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturala, ci si sa găsesc si sa urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu stia nimic sigur despre problemele ecologice si despre catastrofe.

Urmărind cauzele deceselor oamenilor si ale animalelor eu am efectuat 17.500 autopsii si am ajuns la următoarea concluzie :"Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala a murit din cauza hranei sărace, adică din cauza deficientei substantelor nutritive".

Rezultatele analizelor chimice si biochimice cu exactitate documentara (informativa) arătau ca moartea pe cale naturala este cauzata de alimentatia incorecta, si acest lucru ne-a uimit atât de mult incat m-am întors la istorioara cu vitele.

Am scris 75 de articole si teze, 8 manuale in colaborare cu mai multi autori si o carte singur. Cartea a fost vânduta cu 140 $ studentilor de la medicina. Mi-am tipărit tezele in 1700 de ziare si reviste, am participat la câteva emisiuni TV, etc. Dar in aceasta perioada lucrările mele referitoare la nutritie ii interesa pe foarte putini. Ce-mi rămânea de făcut?

Am fost nevoit sa mă întorc la invatatura si sa devin medic, iar acest lucru mi-a permis sa folosesc toate cunostintele despre nutritie acumulate si din sfera veterinara. Si acum, nu-i de mirare, totul a început sa functioneze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon si mă ocupam cu practica medicala clasica.

Astăzi vreau sa va împartasesc si dvs. cunostintele capatate, deductiile si rezultatele la care am ajuns in acesti 10-12 ani si, daca luati din aceasta lectie măcar 10% din ceea ce o sa cititi, o sa va puteti păzi de multe neplăceri, suferinte, o sa economisiti o grămada de bani si o sa va prelungiti cu multi ani viata. Voi n-o sa reusiti acest lucru, adică n-o sa castigati acesti ani suplimentari, n-o sa atingeti potentialul dvs. genetic fara nici o straduinta din partea dvs.

Acum vreau sa va spun ceva foarte important:

POTENTIALUL GENETIC AL LONGEVITATII VIETII ESTE DE 120 -140 DE ANI.

In momentul actual putem enumera doar 5 natii, reprezentantii cărora trăiesc pana la vârsta de 120-140 de ani: in Orient, in Tibet si in China de Sud. Acesti oameni au fost enumerati inca in anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea "Orizontul pierdut". Cel mai bătrân om, conform datelor acelei carti (desi nu neg ideia unei exagerări), era doctorul Li din China, născut in Tibet. La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul ca avea acea vârsta si ca s-a născut in anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereste faptul ca el a decedat la vârsta de 256 de ani, in anul 1933, despre acest lucru scriindu-se in "New-York Times" si "London Times" unde totul era foarte bine argumentat si demonstrat prin acte.

In Pakistanul oriental locuia un grup de oameni care erau numiti Bogazi. Acesti oameni erau vestiti prin longevitatea vietii lor. Ei trăiau 120-140 ani.

In anul 1973, in numărul din ianuarie al revistei "National Geographic" s-a tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau insotite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era vestita acea vârsta. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3 din ele. Pe una din ele era ilustrata o femeie de 136 de ani. Ea sedea in fotoliu si fuma o tigara cubaneza, bea vodca si lua parte la o petrecere. Se distra de minune fara a fi legata la pat intr-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia sa platesti 2000$ din contul tău bancar. Ea se bucura de viata la cei 136 de ani. In alta fotografie erau ilustrate doua cupluri sărbătorind 100 si respectiv 115 ani de la casatorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai in muntii Armeniei ascultând un mic aparat de radio. Conform mărturiei lui si ale inscrisurilor datelor de nastere ale copiilor lui, el avea vârsta de 167 de ani - fiind cel mai bătrân om de pe planeta in acea perioada.

In emisfera de sud indienii sunt recunoscuti prin longevitatea oamenilor săi fiind vestiti printre oamenii Ecuatorului care au locuit in Anzi, la sud-est de Peru, la fel sunt vestite si teritoriile Titi-Kaka si Maciu-Piciu. Reprezentantii celui mai vechi trib Titi-Kaka trăiesc 120 de ani.

Margaret Pich, de origine americana din statul Virginia, este înscrisa in cartea recordurilor "GUINESS BOOK" ca fiind cea mai bătrâna americanca. Ea a decedat la vârsta de 115 ani din cauza alimentatiei insuficiente. Mai exact ea a murit in urma unei căderi. Care din voi îmi va spune din ce cauza putea ea sa moara? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficientei de calciu in organism. Ea nu era bolnava de vreo boala cardiovasculara si nici de cancer si nici de diabet. Ea a murit la 3 saptamani după cădere deoarece in organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte sa moara M. Pich avea o insistenta atractie fata de dulciuri. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de Panica. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar de obicei daca va rasfatati prea mult cu ciocolata sau dulciuri, aceasta înseamnă ca organismului dvs. nu-i ajunge Cromul si Vanadiul. In una din tarile lumii a treia, in Nigeria, conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare una din sotiile sale se lauda ca, atunci când i-a murit sotul, el avea toti dintii la locul lor si toti erau dintii proprii, nici unul nefiind schimbat iar aceasta a fost posibil datorita faptului ca si celelalte organe isi îndeplineau functiile in limitele normale.

Un bărbat din Siria a decedat la vârsta de 133 de ani in iulie 1993. El a fost înscris in cartea recordurilor "Guiness Book" nu datorita vârstei si nici pentru ca la vârsta de 80 de ani s-a casatorit pentru a patra oara, ci pentru ca incepand cu acea varsta a devenit tata a 9 copii. Daca o sa calculati ca pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alăptare si inca un an pana la urmatoarea sarcina, o sa rezulte ca acest barbat a devenit tata si după vârsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost înscris in cartea recordurilor "Guiness Book".

Asa ca sa nu va scadă moralul baieti deoarece mai este o speranta !Iar acum putina stiinta !

In noiembrie 1993, in Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani in izolare unde se hrăneau cu alimente si hrana sănătoasa, inspirau aer curat si beau apa curata fara impuritati. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinati de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles. Toate datele analizelor sângelui si a altor functii vitale ale organismului au fost introduse in computerul Universitatii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost următoarea: daca acesti oameni ar continua sa trăiască in acest regim, atunci ei ar putea trai pana la vârsta de 165 de ani. Si toate acestea demonstrează ca sa traiesti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Asa ca, daca doriti sa castigati de la viata inca 20 de ani (statistic vorbind), nu intrati la facultatea de medicina.

Sunt doua lucruri esentiale care trebuie urmărite pentru a face parte dintre longevivi. Daca intr-adevăr doriti sa ajungeti pana la vârsta de 100-140 de ani este foarte important sa:

- In primul rând trebuie sa va feriti de pericole, sa nu calcati pe "grenade", adică sa va feriti de pericolele pentru care nu merita sa riscati. Desigur, daca jucati ruleta ruseasca, fumati, beti, va avantati spre mijlocul autostrăzii cu mare viteza in timpul orei de vârf, atunci putine sanse aveti sa ajungeti la vârsta de 120 de ani. Toate acestea suna hazliu caci nici nu va imaginati ca mii de oameni mor din aceasta cauza anual. Si eu vreau ca voi sa va ganditi asupra acestui lucru. Cu alte cuvinte, daca aveti ocazia sa preintampinati boala, in special aceea incurabila, trebuie neapărat sa va folositi de ea.

- In al doilea rând voi trebuie sa faceti numai acele lucruri care va fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de baza si proteine si 3 acizi grasi. In total 90 suplimente in dieta zilnica. In caz contrar, in organismul dvs, vor apărea bolile cauzate de insuficienta acestora. Astăzi despre aceste lucruri scrie in ziare, se vorbeste la TV si la posturile de radio. Medicii discuta permanent cu noi despre aceste lucruri numai ca nu datorita obligatiei profesionale ca medic. Sa nu credeti ca medicii sunt aceia care cer revistelor sa publice aceste materiale, nu. Acest lucru se întâmpla deoarece aceasta informatie contribuie la vânzarea revistelor.

Articolul meu preferat a apărut in revista "Times" in data de 06.04.1992 si daca nu l-ati citit va recomand insistent sa faceti rost de acest articol din orice biblioteca, sa faceti câteva xerox-uri si sa le atarnati pe usi, pe frigider si la baie. In acest atotcuprinzător reportaj se spune ca vitaminele sunt in stare sa stagneze cancerul, bolile cardiovasculare si actiunea distrugătoare - imbatranirea. In acest articol de 6 pagini este doar o singura fraza negativa spusa de medicul căruia autorul reportajului i-a adresat următoarea întrebare: "Ce părere aveti despre vitamine si minerale, ca suplimente alimentare pentru hrana noastră ?" Si iată ce răspunde acest medic: "Folosirea vitaminelor nu aduce nici un folos"- părerea medicului Victor Huby- profesor al Scoliii de Medicina Manksinai, "...toate vitaminele si mineralele ca suplimente fac doar ca urina noastră sa fie mai scumpa" Daca am traduce aceste cuvinte pe intelesul tuturor atunci rezulta ca noi mergem afara (urinam) dolari, adică cheltuim dolarii fara nici un folos. Si daca aceasta s-a publicat înseamnă ca este ceva. Dar iată ce as vrea sa spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14..500 de diferite animale din toata lumea si la 3000 de oameni care intotdeuna doreau sa fie sanatosi, personal avand copii si nepoti: "Daca nu investesti in tine însuti minerale si vitamine atunci vei investi in bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei"

Eu sunt ferm convins de faptul ca noi contribuim la imbogatirea medicilor. In perioada dintre anul 1776 si cel de-al doilea război mondial, SUA a cheltuit aproape 8 miliarde $ pentru mentinerea sanatatii, pentru cercetările stiintifice din domeniul sanatatii. Acum insa pentru studiile in domeniul sanatatii se cheltuiesc 1,2 miliarde $ anual si tot nu e suficient. Si fiecare vrea ca asistenta medicala sa fie gratuita.

Eu vreau sa va spun ca daca noi am folosi in gospodăriile agricole, mai concret in fermele pentru cresterea si inmultirea animalelor, sistemul din medicina de tip uman, piftelele dvs. va vor costa 275 $ pentru 0,5 kg de piftele, iar daca dvs. va veti folosi de sistemul gospodăriilor agricole care la noi foloseste in zootehnie asigurarea unei familii de 5 persoane ar fi de 10 $ pe luna. Asadar puteti sa faceti alegerea. Eu sunt sigur ca, deoarece noi contribuim la imbogatirea medicilor prin intermediul asigurărilor, taxelor guvernamentale, la fel si ei noua ne datorează cate ceva. Ei ar trebui sa ne trimită măcar scrisori cu caracter informational despre rezultatele ultimelor cercetări (descoperiri) medicale. Măcar unul dintre dvs. prezenti aici in sala a primit vreodată o asemenea informatie de la medicul sau? Nu. Interesant, nu-i asa? Insa eu am o cantitate mare de informatii pe care ati putea s-o primiti. Vreau s-o împart cu dvs.

Prima informatie: ULCERUL GASTRIC. Unii dintre dvs. au auzit ca ulcerul gastric este cauzat de stress, insa cu 50 de ani in urma noi medicii veterinari stiam ca ulcerul gastric la porci apare din cauza bacteriilor.

Noi nu ne putem permite o operatie costisitoare la stomacul porcului si chiar daca ne-am fi permis atunci cotletele dvs. de porc v-ar fi costat 275 $ / 0,5 kg. Cu ajutorul medicamentului bizmar noi am putut preîntâmpina si trata ulcerul gastric la porci fara nici o implicatie chirurgicala.

Noi asa am si făcut si tratamentul ne costa aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul bizmarului, a altor minerale si tetraciclinei. Institutiile nationale au declarat doar din februarie 1994 ca ulcerul gastric este cauzat de bacterii si nu de stresuri si ca poate fi tratat. Insa cercetătorii de medicina de obicei spuneau "ne arata un rezultat promitator care ar putea fi benefic", iar acum institutele nationale folosesc anume cuvântul "tratare" fara subantelesuri. Ei spun "tratata" prin metoda combinării mineralului bizmar si tetraciclinei. Celor care nu stiu ce inseamna bizmar e suficient sa intre in orice magazin alimentar sau farmacie si sa cumpere cu 2 $ o sticluta cu un continut de culoare roz. Acest produs se numeste Peptobizmar. Asadar folosind mineralul denumit mai sus puteti trata ulcerul gastric. Si iarasi aveti in fata o alegere: sa va tratati cu 5 $ sau permiteti sa va taie. Alegerea va apartine.

In continuare, care-i a doua cauza a mortalitatii la americani? Da, este o boala inspaimantatoare: CANCERUL

In septembrie 1933 la Institutul National Oncologic al Scolii de Medicina din Boston in urma urmăririlor bolnavilor de cancer s-a înaintat o declaratie despre descoperirea dietei antimicotice. Deducerile au rezultat pe baza cercetarilor care se efectuează in CHINA. Ca regiune de cercetare a fost aleasa provincia chineza Xinai deoarece acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetati 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine si minerale in doze de doua ori mai mari decât normele recomandate la americani, adică, daca doza zilnica recomandata de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.

Alan Poll - omul căruia i s-au acordat 2 premii Nobel, spunea ca, daca vreti sa preintampinati bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie sa folositi 100 mg zilnic. Si iată rezultatele: Medicii care se opuneau acestei idei nu erau de acord cu Allan Poll sunt deja pe lumea cealaltă (sa le fie tarana usoara!), iar Alan Poll traieste si petrece. El are 96 de ani, lucrează cate 14 ore/zi, 7 zile/saptamana, locuieste la o ferma in California si preda la Universitatea californiana din San Francisco. Dvs. va ramane sa alegeti: sa ascultati de sfatul medicilor decedati sau sa tineti cont de părerea dr. Poll. Asadar e normal sa primesti Vitamina C in cantitate dubla, Vitamina A in cantitate dubla. Nu se întâmpla nimic rău. La fel de important e sa primesti si Zinc, Riboflavina, Molibden, Calciu, etc.

Insa o grupa de substante este extrem de importanta: Vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite in doza dubla zilnic. Daca prin aceasta o sa aveti numai 50 % beneficii, deja e bine. In grupul pacientilor cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul timp de 5 ani mortalitatea in toate cazurile a scăzut cu 10%, adică 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnati la moarte au supravietuit, iar in situatia bolnavilor de cancer care urmau sa moara si au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supravietuit.

In provincia Xinai predominau bolile de cancer stomacal si al tractului digestiv. Dintre bolnavii care au luat parte la experiment au supravietuit 21 de oameni din 100.

Si in acest caz medicul dvs trebuia sa va trimită aceasta informatie, daca nu dorea sa-si asume răspunderea atunci putea măcar sa va informeze ca sa puteti alege singuri. Din acest motiv un asemenea comportament fata de pacienti mi se pare pur si simplu ridicol, iar pe de alta parte este o dovada a indiferentei din partea lor.

In continuare ARTRITA

Din septembrie 1993 in Institutul de medicina Harward si in Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găina asupra bolnavilor cu articulatiile tumefiate in urma artritei. Erau selectati bolnavii cei a caror stare nu se imbunatatea in urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injectii de aspirina, mezotrixida, prednisolon, cortizon, diferite metode ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era interventia chirurgicala pentru înlocuirea articulatiei. Atunci eu am spus "Asculta-mă un pic, acesti oameni au suportat dureri atât de mult timp si daca ei vor fi de acord sa sufere inca 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea sa-i ajute" Au fost de acord 29 de oameni. Acesti 29 de oameni pentru care toate posibilitatile au fost epuizate, au fost supusi următorului tratament: li se dădea in fiecare dimineata cate o lingurita plina cu cartilaj de găina, maruntit, amestecat cu suc de portocale.

Toti pacientii erau sub urmărirea Scolii de medicina Harward. După 10 zile toate durerile si simptomele au dispărut; după 30 de zile ei isi permiteau deja cate ceva, iar după 3 luni functiile articulatiilor s-au restabilit total.

Iar acum o sa radeti un pic. Partea comica este legata de părerile doctorului care efectua aceste cercetări in scoala de medicina din Harward. El a numit cartilajul de găina medicament deoarece o anumita premisa ajuta la tratarea bolii si ar trebui sa fie prescris de către medici.

Se putea observa cu ochiul liber ca creierul lui începea sa numere obsedant "….300 $ capsula si doar 25 de pacienti …." s.a.m.d.

Dar daca nu aveti chef sa va complicati cu toate astea puteti merge la farmacie sa cumparati direct produsul pe baza de cartilaj. Femeile cunosc foarte bine acest produs. Este folosit pentru întărirea unghiilor si a parului. Componentul de baza este cartilajul de vita, care la rândul sau este substanta care imbunatateste si intareste considerabil cartilajul si oasele. Preparatul este compus din cartilajul si ligamentele cornutelor si daca dvs. o sa folositi cate o jumătate de lingurita zilnic cu suc de portocale in corelatie cu MINERALE COLOIDALE, pai sa stiti ca data viitoare când voi veni aici, veti urca pe scara si veti incepe sa mă pupati si sa ma strangeti in brate, daca cumva va veti mai aminti de artrita.

Cine dintre voi a auzit de boala ALZHEIMER ? (dementa senila - cu pierderea memoriei). Acum toti stim de ea dar când eu eram copil aceasta boala pur si simplu nu exista.

Insa acum este una din bolile răspândite care apare la 1 om din 2. Datele sunt suficient de inspaimantatoare. Cum sa depistam si sa tratam boala Alzheimer in stadiu incipient la animale?

Imaginati-va ce pierderi ar avea fermierii daca scroafa ar uita de ce s-a apropiat de troaca? Din acest motiv in zootehnie de aceasta problema au început sa se ocupe inca cu 50 de ani in urma. Iar acest lucru il făceau cu ajutorul dozelor mari de vitamina E. Voi trebuia sa primiti o scrisoare de la medicul dvs. in iulie 1992, deoarece scoala Californiana de Cercetare Stiintifica a Universitatii San Diego a inaintat un anunt in 1992 precum ca vitamina E incetineste pierderea memoriei in cazul bolii Alzheimer. Si in aceasta problema ei au rămas cu 50 de ani in urma fata de medicina veterinara.

Poate de aceea ar fi mai bine sa mergeti la un veterinar.

Iar acum spuneti-mi va rog, cine dintre dvs. a avut asa o problema neplăcuta ca PIETRELE LA RINICHI ? Da, iată ca vad câteva mâini ridicate. Bine. Spuneti-mi de ce anume v-a spus medicul sa va feriti in dieta dvs. in primul rând? De calciu si de orice fel de produse lactate ce contin calciu, pentru ca exista credibilitatea ca anume, calciul depus in rinichi provine din calciul din "produsele care le folosesti in alimentatie". De fapt calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simtiti deficitul de calciu chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani in urma noi stiam deja ca pentru a preîntâmpina aparitia pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar sa le dam cat mai mult calciu, magneziu si bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie ca atunci când se îmbolnăvesc de aceasta boala mor imediat. Insa la noi când apar pietrele la rinichi iti vine sa mori de durere.

Noi stim cum sa preîntâmpinam aceasta boala. Voi trebuia sa primiti de la medicul dvs. o scrisoare inca din anul 1993 si in acea scrisoare trebuie sa se vorbească despre faptul ca, CALCIUL MICSOREAZA RISCUL DE FORMARE A PIETRELOR LA RINICHI.

Au fost studiati aproape 4000 de pacienti, impartiti in 5 categorii. In grupul care primeau cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai tineti minte, eu va spuneam ca medicii trăiesc pana la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacientii) pana la 75,5. Deci grupul de oameni profesionisti care va spun cum sa traiti si sustin ca voi nu trebuie sa folositi sare, cofeina, sa nu mancati unt, ci margarina, sa nu faceti diferite prostii, mor la vârsta de 58 de ani, in timp ce oamenii in varsta de 120-140 de ani isi pun in cana de ceai o bucata de piatra de sare si beau cate 4 căni zilnic, adică folosesc cate 4 bucati de sare/zi, prepara mâncarea in unt topit in loc de ulei de măsline si trăiesc pana la 120 de ani. Oare voi o sa-i credeti pe cei care trăiesc pana la 58 de ani? E alegerea voastră!

Si cu atât mai mult eu ii respect pe unii dintre ei. Intre acesti oameni e doctorul Stupre Cartred. El are 38 de ani, este medic de familie si se ocupa de problema anevrismului. Aceasta e tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticitatii tesutului. In anul 1957 noi am aflat ca motivul aparitiei anevrismului este insuficienta de Cupru in organism. Noi atunci lucram asupra proiectului unde urmăream 200 mii de curci.. Acestora li se dădea o ratie speciala in care erau incluse 90 de substante nutritive, in primele 13 saptamani murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru in ratia alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci si nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai pisici, câini, porci si alte animale. Si noi am ajuns la concluzia ca deficienta de cupru este motivul aparitiei acestei boli.

CHELIA timpurie este primul simptom al faptului ca aveti INSUFICIENTA DE CUPRU IN ORGANISM. Pielea devine mai ridata deoarece se dereglează elasticitatea tesuturilor. Apar cearcăne la ochi, linii pe fata si incepeti sa semanati cu o pruna uscata. In afara de aceasta exista inca o problema cum ar fi dilatarea varicoasa a venelor, acest fapt datorindu-se dereglarii elasticitatii tesuturilor, tot organismul începand sa atârne pe mâini, piept, burta, obraji. Si voi mergeti la cosmetician ajungând la operatie plastica. De fapt mai practic si mai sigur ar fi sa primiti minerale coloidale.

Iar acum o sa va fac cunostinta cu un alt medic - Martin Carter. El a decedat la varsta de 57 de ani. El a primit titlul de vraci in scoala de medicina Harward si titlul de doctor in medicina in Yale. Când i-au făcut autopsia s-a dovedit ca moartea i-a fost cauzata de anevrismul aortei, el murind din cauza unui deficit de cupru. Si acesta avea urina nu prea "scumpa".

Iată un alt exemplu: Un avocat foarte vestit din Detroit, Elen Djoree a murit la 44 de ani. Ea frecventa unul din cele mai moderne cluburi sportive (stiti acum toate femeile doresc sa aibă oasele cele mai rezistente cu putine cheltuieli). Cu toate acestea ea tot a decedat din cauza anevrismului. După rezultatul autopsiei, simptomele aduceau aminte de paralizii sau hemoragii. Cauza acesteia este tot deficitul de Cupru. Si ea avea urina "ieftina".

Sora este una din cele mai vestite personalitati ale medicinei din Boston. Cartile lui contin diete pentru scăderea in greutate. El a scris aceste carti pentru cei in vârsta de 20 de ani si mai mici, insa el a murit la vârsta de 40 de ani. Ati dori oare sa urmati exemplul si dieta acestui om? El a murit la vârsta de 40 de ani din cauza cardiomiopatiei, boala aparuta datorita deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur si simplu la magazinul unde se vinde hrana pentru animale si cumpăra Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca sa preîntâmpine aceasta boala. Doctorul Stuart Burker, omul care a scris 5 carti despre produsele alimentare, a murit la vârsta de 40 de ani din cauza deficitului de Seleniu din hrana sa. Si el avea urina "ieftina". Credeti-ma, voi puteti sa preintampinati cardiomiopatia doar cu 10 centi/zi si daca nu stiti acest lucru sunteti pur si simplu niste prostuti. Ce fel de oameni sunteti voi daca nu doriti sa primiti seleniu de 10 centi/zi ca sa va salvati propria viata?

Multi dintre voi poate o cunosc pe aceasta doamna ce se numeste Iheil Clark, in vârsta de 47 de ani, ea fiind cardiologul general al tinutului Saint Louise. Ia ghiciti din ce cauza a murit? A murit de la un atac cardiomiopatic. Si voi, cu siguranta, ati văzut nu o data, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc sa rumege lucrurile străine, acoperisul grajdurilor. Aceasta se numeste Panica. Unui fermier bun ii e necesar sa asigure ratia animalelor cu minerale, in caz contrar, ele pot sa mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se intalneste des. Femeile gravide se diferenteaza, cum stim cu totii, prin aceea ca ele tot timpul doresc ceva. Inghiontindu- si sotii ele spun: "Trezeste-te, vreau inghetata cu castravete murat". Acest fapt se întâmpla deoarece pruncul ia din organismul mamei mineralele de care el are nevoie.

Un mic sfat: uitati-va la mâinile dvs. si daca o sa vedeti pe ele pete de culoare roz aceasta denota deficitul timpuriu de seleniu. In cazul dereglării incepeti sa primiti seleniu COLOIDAL timp de 6 luni. Totul va disparea. In acest timp de 6 luni o sa scapati definitiv de aceasta afectiune. Daca petele vor disparea de pe exteriorul pielii înseamnă ca vor disparea si de pe organele interioare, creier, inima, ficat si rinichi.

Dar la care dintre voi este coborat nivelul de zahar din sânge cu aproximativ 10%?. Probabil ati avut ocazia sa vedeti copii care sunt innebuniti dupa dulciuri. Deficitul de crom si vanadiu duce la continutul scăzut de zahar in sânge. Daca nu vom acorda atentie acestui fapt, atunci vor exista toate premisele pentru a se dezvolta boala cunoscuta de toti sub numele de diabet. In ceea ce priveste deficitul de minerale din organism acesta se manifesta intr-un sir de cazuri (inclusiv de chelie la barbati) chiar la multi dintre cei prezenti datorita deficitului de Plumb. Iar daca nu suplimentati acest deficit atunci începe sa cedeze timpanul urechii.

Urmează deficitul de Bor in organism. Femeile trebuie sa respecte si sa cunoască Borul. El ajuta la mentinerea in oase a calciului utilizat, preintimpina osteoporoza. Borul ajuta la secretia estrogenului, iar barbatilor la prelucrarea testosteronului. Daca nu utilizati o cantitate suficienta de Bor, voi doamnelor veti suferi foarte mult in timpul menopauzei, suportând toate consecintele neplăcute ale acestei perioade. Iar barbatii in cazul neajunsului de testosteron, in genere, vor da de dracu' deoarece ii paste impotenta timpurie.

Primul simptom al insuficientei de Zinc in organism se manifesta prin pierderea simtului olfactiv si simtului gustativ, când barbatilor nu le place hrana preparata de sotie si se plang ca nu-i simt gustul: "Cum, eu am petrecut toata ziua la bucătărie ca sa prepar un prânz delicios si nici măcar nu mă saruti pentru asta?", "Interesant, eu am intrat in bucătărie si nu am simtit nimic". Aceasta se produce datorita insuficientei de Zinc.

In experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit ca sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevitatii lor. Mai tineti minte ca eu va spuneam ca noi avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi si 3 acizi grasi? Noi avem un noroc extraordinar deoarece plantele au capacitatea de a produce aminoacizii, vitaminele si acizii grasi de care avem nevoie. Plantele sunt in stare sa facă acest lucru. Noi trebuie sa folosim in hrana noastră 15-20 de componenti de provenienta vegetala zilnic, in proportii echilibrate, corecte, pentru ca sa primim aceste 90 de elemente. Teoretic e posibil, insa majoritatea americanilor nu fac acest lucru. Americanul mediu socoate ca daca el a mâncat putini cartofi in forma de cips-uri, el a umplut norma leguminoasa zilnica. E necesar sa facem acest lucru corect. Asadar neluand in seama faptul ca e posibil teoretic, practic, putini dintre noi primesc cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi grasi in corelatia necesara, in dieta noastră. Si de aceea, daca va e scumpa viata asa cum e a mea pentru mine, a copiilor, a nepotilor si voi trebuie, singuri, sa aveti grija sa primiti cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi grasi. In caz contrar, daca nu veti face acest lucru, eu nu garantez ca veti trai pana la 120-140 de ani.

O alta istorie o constituie mineralele. Cu acestea e o istorie tragica deoarece vegetatia deja nu mai contine minerale sub nici o forma. Ele nu mai sunt de găsit in sol si nici in plante. Noi am pregătit pentru dvs. o copie a actului Senatului SUA, actul 264 din cea de-a doua serie al celui de-al 74-lea Congres. In el se spune ca, continutul de minerale in solul fermelor noastre este total sărăcit si de aceea roadele strânse de pe câmp, fie ele cereale, legume, fructe, nuci, etc., nu contin minerale. Oamenii care nu folosesc aceste produse, capata automat bolile legate de insuficienta mineralelor si unica metoda de a preîntâmpina si trata- este aceea de a folosi in hrana suplimentele minerale. Aceasta se spune in actele semnate de Congresul SUA in anul 1936. S-a schimbat oare situatia de astăzi spre bine? Nu. Nu e mai bine. Din păcate e mai grav. Iar cauza este in aceea ca fermierii imbogatesc solul numai cu natriu, fosfor si calciu. Trei componenti in diferite corelatii si echilibre. Si nimeni nu-l va obliga pe fermier sa adauge acolo 60 de minerale deoarece de ele nu depinde cantitatea roadei. De aceea, de fiecare data, când strângem roada, adică plantele care absorb din sol mineralele, din multi "founds" la fiecare acru vor lipsi aceste minerale din sol. Si daca voi puneti înapoi 3 minerale dar luati 60 situatia ne aduce aminte de contul dvs. din banca când puneti lunar in cont 3 $ si luati 60 $. Va puteti imagina ce se va intampla cu contul dvs.!

Eu va pot spune ca sănătatea voastră si a noastră este pe marginea prăpastiei, catastrofei, deoarece nu mai sunt minerale in solul nostru si de aceea: noi împreuna si fiecare in parte e răspunzător de sănătatea sa si de utilizarea mineralelor.

De multe ori sunt întrebat : "Dar ce făceau oamenii acum 1000 de ani când neavand ingrasaminte cu toate acestea trăiau mai multi ani? Si ce părere aveti despre egipteni, chinezi si hindusi? Ei trăiau in jurul celor mai mari fluvii: Nil, Gange, Fluviul Galben (China) care practic se revărsa anual si inunda totul in jur. Si ghiciti ce se întâmpla de fiecare data in timpul inundatiilor? Apa aducea mal si nisip din munti pe distante de mii de mile iar oamenii se rugau la Dumnezeu multumindu-le pentru inundatii.

Regele Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare s-a casatorit cu o fetita de 12 ani, regina Cleopatra. Ea nici pe departe nu era o Elizabeth Taylor folosind cosmetica si toale scumpe. Era o creatura cu sanii plati, slaba, care nu se evidentia prin sexualitate, senzualitate. De ce oare regele s-a casatorit cu ea? Deoarece in tinuturile ei erau cele mai bune pământuri pentru cereale. Toti stiau ca soluri mai bune pentru cereale nu se găseau nicăieri in afara de Egipt, iar armata gigantica in frunte cu Alexandru cel Mare aveau de gând sa cucerească lumea. Era nevoie de faina extraordinara calitativ pentru ca soldatii sa poată parcurge 20 de ore, sa lupte 6 ore si sa castige. Daca ei ar fi folosit cereale din soluri sărace in minerale, ei n-ar fi rezistat nici măcar 20 de minute si ar fi strigat :"Mama, ia-mă acasă!" Ei stiau ca Egiptul este cel mai bun loc unde se pot găsi culturi de cereale. Inundatiile asigurau solul cu minerale extraordinare si toate culturile mondiale au dat lumii aceasta arta si tehnologii care provin din aceste locuri. Ei mânuiau cu un mare potential mental datorita faptului ca hrana pe care o cultivau era bogata in continutul mineralelor .

Acum o sa fac următorul lucru: am sa iau câteva minerale. Doar câteva, ca voi sa aveti idee despre aceasta, dar ceea ce spun se refera la toate mineralele, fara exceptie. Haide sa luam cel mai răspândit mineral: CALCIUL. Deficitul de calciu este cauza a 147 de boli diferite. Uneori aceste boli sunt denumite după numele oamenilor. Exemplu: Bill Spolzi - se intampla atunci când o parte a fetei dvs. se strâmba. Aceasta nu-i paralizie. Este doar pareza nervului facial. Aceasta stare este cauzata de deficitul Calciului in organism.

OSTEOPOROZA este boala care ocupa locul 10 ca mortalitate la populatia in vârsta, aceasta boala fiind foarte costisitoare. Operatia pentru înlocuirea colului femural sau articulatiei coxo-femurala costa 35.000 $ si daca este nevoie pentru ambele solduri, atunci costul ajunge la 70.000 $. Este bine daca aveti asigurare si nu va costa nimic.

Margaret Pich din Redford care a decedat la vârsta de 115 ani, daca tineti minte, a murit din cauza complicatiei care a apărut in urma căderii. Animalele, din cate stiu eu, nu au osteoporoza. Exemplu: aveti in cireada 100 de vaci si in acest an nu aveti nici un vitelus ca sa acoperiti toate cheltuielile curente. Va deranjează acest lucru deoarece trebuie sa platiti pentru repararea gardului s.a.m.d. Nu aveti vitelus ca vânzându-l sa primiti bani gheata pentru a va acoperi cheltuielile. Sunati veterinarul si-i spuneti: "Ce se întâmpla? N-ar fi cazul sa scap de aceste vaci?". Vine veterinarul si cercetează vacile si va informează ca vacile nu sunt de vina. Ulterior controlează taurul si trage o concluzie: "Problema e clara, taurul are osteoporoza. Cu aceasta articulatie coxofemurala ii este complicat sa "discute" cu vacile". Dar ca sa preîntâmpinam aceasta boala periculoasa trebuie sa-i dam fiecărui vitelus născut calciu de 10 centi zilnic si el niciodată n-o sa aibă osteoporoza.

Pentru profilaxia PARADONTOZEI si INFLAMAREA GINGIILOR dentistii paradontologi va sfătuiesc sa spalati dintii după fiecare masa.

Ca veterinar prin mâinile mele treceau sute de mii de animale, soareci, sobolani, iepuri, câini, oi, porci, cai, lei, tigri, ursi. Ei nu suferă de bolile gingiilor, ei nu folosesc pasta de dinti. Au câteodată un miros neplăcut al respiratiei dar gingiile erau sănătoase. Cauza faptului ca in zootehnie noi nu ne întâlnim cu bolile gingiilor este aceeasi: nu au deficit de Calciu.

In continuare, problema ARTRITEI. Daca mai tineti minte, noi am vorbit deja despre cartilajul de găina si gelatina. Artrita este cauzata in proportie de 85% de osteoporoza periferiei articulatiei osoase.

Artrita, osteoartrita, lumbago, reumatismul obisnuit - toate sunt cauzate de osteoporoza periferiei articulatiei osoase.

In continuare - HIPERTENSIUNEA ARTERIALA. Primul lucru care ni se recomanda de medici este sa scădem continutul de sare din dieta noastră. Toti stiu acest lucru deoarece tot timpul ne baga in cap asa ceva. Dar sa ne amintim de vite. Primul lucru pe care-l face fermierul este sa introducă in hrana animalelor o bucata de sare. Nici un fermier n-o sa fie asigurat economic daca n-o sa adauge o bucata de sare in hrana animalelor domestice. El o sa moara pur si simplu când o sa vadă conturile de la veterinar, o sa-si iasă din minti. Iar noua ni se propune sa credem ca acea cantitate de sare pe care o primim in pâinea de grâu, in salata, ne e suficienta. Nici in asta sa nu credeti.

Va amintiti medicul care a trăit pana la 58 de ani, va spunea "sa nu mancati sare, sa nu consumati unt", iar acei care au trăit pana la 120 de ani foloseau si sarea si untul. Incercati sa faceti alegerea.

Eu am luat un grup de control de 5000 de oameni cu hipertensiune si am dublat utilizarea de calciu zilnic, iar după 6 saptamani am oprit experimentul deoarece la 85 % din acest grup tensiunea s-a normalizat doar prin dublarea Calciului.

Când acesti pacienti care se tratau la medic, veneau la control, medicul spunea: "O, la dvs. tensiunea arteriala e in limita normala. Ce ati făcut?" "Eu am participat la un experiment: am primit calciu in doze duble"- ii răspundea pacientul.

Următoarea problema: CONVULSIILE, SPASMUL. Va treziti la miezul noptii si nu puteti sa miscati piciorul. Noi toti am trecut prin asa ceva. De obicei este deficitul de calciu.

In continuare urmează SINDROMUL POSTMENSTRUAL, o stare fizico-emotionala, pe care o numim esterioctomie. In Institutul San Diego din California s-a propus sa se dubleze ratia zilnica de calciu si 85 % din simptomele emotionale si fizice au dispărut de parca nici n-au fost.

Si ultima: DURERI IN REGIUNEA LOMBARA - 85 % din americani suferă de dureri in regiunea lombara, netinand cont de faptul ca lucrează in fata computerului, încarcă masinile sau conduc autocarele. Este o mare tragedie americana. De fapt durerea lombara este osteoporoza vertebrelor, neavand nici o importanta daca are vreo problema cu discurile coloanei. Daca discul nu are pe ce sa se tina, vertebra se micsoreaza, distrugându-se. Mai ales daca aveti deficit de calciu si cupru.

Ultimul lucru despre care vreau sa va vorbesc este DIABETUL.

Aceasta problema e stiuta de fiecare. Este a treia cauza a mortalitatii populatiei in vârsta in SUA. Aceasta boala da complicatii serioase - orbire, dereglarea activitatii renale, bolile cardiovasculare de diferite nivele, ceea ce la rândul sau este o cauza a mortalitatii intre americani. Daca suferiti de diabet longevitatea vietii in medie este mai mica decât la acei care care nu au diabet.

In anul 1957 noi am aflat in domeniul veterinar ca diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul mineralelor. Aceste date au fost publicate in revista oficiala de prezentare a stiintei in institutiile nationale de sănătate unde se spunea: "Diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul cromului si vanadiului". Doar Vanadiul, conform datelor Universitatii Vancouver ale Scolii medicinale British Columbian e in stare sa înlocuiască insulina la diabeticii in vârsta. Sigur ca ele nu pot sa înlocuiască deodată insulina. Pentru multi oameni, procesul tine 4-6 luni, adică este un proces in etape, in timpul căruia trebuie administrata o cantitate de Crom si Vanadiu adecvata.

Eu personal am văzut cum lucrează acest proces asupra a sute si sute de pacienti.

Ar fi perfect daca as reusi sa va conving sa primiti aceste minerale singuri si sa nu va bazati pe faptul ca ele vor intra in organism prin produsele alimentare, cu atât mai mult sa depindeti de ceea ce este scris pe cutie, pachet sau recipient.

Exista 3 tipuri de minerale pe care ar trebui sa le cunoasteti:

1. MINERALE METALICE - sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12 %, iar când ajungeti la vârsta de 25 - 40 de ani, asimilarea lor scade pana la 3-5 %. Este foarte rău daca voi primiti ceva de genul calciu lactic in pastile, cate 1000 mg. Multi oameni folosind cate 2 tablete/zi vin la mine si îmi spun : "Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite si am consumat cate 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat cu nimic, chiar s-a complicat boala" Atunci il întreb: "Specificati- mi ce fel de calciu ati primit?" Imi răspunde: "Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic" Tocmai aici este greseala deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoza si zahar lactic. Si daca luam in considerare ca organismul dvs. asimilează doar 10 % din aceasta cantitate, deci 10 % din 250 mg inseamna 25 mg, iar daca ingerati 2 tablete voi primiti nu 2000 mg ci 50 mg. Rezulta ca pentru a primi cantitatea necesara de calciu trebuie sa consumati 90 de tablete zilnic, cate 30 de tablete la fiecare masa. Si nu uitati si de celelalte 59 de minerale.

2. In anii 60 in gospodăriile producătorilor alimentari au început sa se folosească MINERALE CHELATIZATE. Aceste minerale sunt minerale metalice chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime, care înglobează atomul metalic. Acest tip de minerale chelatizate au o putere mai mare de absorbtie, pana la 40 %. Acum, din aceasta cauza, producătorii alimentari s-au aruncat la aceasta idee.

3. A treia forma de minerale, sunt MINERALE COLOIDALE. Ele au cea mai înalta asimilare. Cred ca observati ca absorbtia ne interesează cel mai mult. Mineralele coloidale se asimilează in proportie de 98 %, ceea ce depaseste de 2,5 ori asimilarea mineralelor chelatizate si de 10 ori mai mult decât cele metalice. Mineralele coloidale se găsesc numai in stare lichida si in particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele rosii (eritrocitele) . Fiecare particula de mineral e încărcata cu sarcina negativa, iar invelisul peretilor intestinului e încărcat pozitiv, formându-se astfel un câmp electromagnetic care concentrează aceste minerale in jurul peretilor intestinului. Toate împreuna dau acel procent de 98 % de asimilare.

Plantele joaca un rol foarte interesant in formarea mineralelor coloidale. Ele transforma in tesuturile lor mineralele metalice in minerale coloidale. Folosind aceste plante, noi aducem aceste minerale in organismul nostru si le folosim (asimilam). Dar asa cum in sol nu sunt minerale metalice, plantele noastre, roadele noastre nu au in continutul lor o cantitate suficienta de minerale.

Toti longevivii care au trait 120 -140 de ani au multe lucruri in comun intre ei. Ei toti trăiesc la altitudine de 8000 - 14.000 founds deasupra nivelului apei. Ei au anual doar doua dimineti de precipitatii si practic nu ploua, nu ninge de loc. Sunt regiuni foarte uscate. Cum fac ei rost de apa potabila si pentru irigatii? De la zăpezile din munti care se topesc. Apa care curge de sub acesti ghetari nu e la fel de curata si transparenta ca o apa arteziana. Daca umplem un pahar si ne uitam la la ea aceasta are o culoare alb-gălbuie sau alb albăstruie. Ea contine de la 60 pana la 72 de minerale.

Raul Titi-Kaka este supranumit "laptele ghetarilor". Locuitorii folosesc aceasta apa numai ca apa potabila, primind 8-12 % din capacitatea de asimilare a mineralelor. Dar ceea ce este mai important este faptul ca ei iriga solul cu aceasta apa an de an, recolta după recolta, generatie după generatie si nu au diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, artrita, osteoporoza, cancer, cataracta, glaucom, copii nou nascuti cu malformatii, nu au închisori, nu au narcomani, nu au impozite, nu au medici si ei trăiesc 120-140 de ani fara boli. Ce credeti despre importanta acestor minerale?DE FIECARE DATA CAND INTR-O ZI NU PRIMITI ACESTE MINERALE VOI VA SCURTATI VIATA CU CATEVA ORE SI CHIAR CU CATEVA ZILE !!!!!!

  1841 LEI
 

b.c.m.refacereenergeticasisanguina.jpg

 
2541 LEI

CONSULTATI MAI INTII PAGINA DE PRODUSE SI APARATE,COMENZI


 $=3,7  lei
     
   
  2016 
 

   .......  ACUM  SI CU PLATA RAMBURS   .......
 COMANDA MINIMA  70 $  ( TRANSPORT GRATUIT )
 
 

 
   SANATATE   
  ..  PROSPERITATE  
 
   HEALTH       ....
        FOR ALL      
  .  lantern

 TIANSHI ... PRODUSE BIOLOGIC-ACTIVE 
 +  APARATE   PT. SANATATE

                        0765.728730        
Mail :    mihaildoc@yahoo.com
 
YM           mihaildoc
SKYPE     mihaildoc